perjantai 7. syyskuuta 2012

tanssia ja balettia

Joskus meidän aamut on niin maanisia että itseäkin hirvittää... kello on varttia yli kahdeksan ja meillä on jo paistettu leipää, leivottu pari omenakakkua, syöty aamiaista, katsottu telkkaria, vaihdettu vaippoja, tyhjennetty ja täytetty tiskikone... NYT on mun vuoro, kuppi kahvia ja läppäri, kakarat hiljaa – hetkeen en palvele yhtään ketään jos ei tuu verta.

Leipätaikinan teen illalla ja paistan aamulla

Lounaaksi omena"kakkua"
Harvinaisen autistista päivää seurasi tietysti autistinen yö... me valvottiin ja me heräiltiin ja... tehtiin käytännössä aika tarkkaan kaikkea muuta paitsi nukuttiin. Aamusta päätin että saavat terapiassa tänään keskustella nukkumisesta. Kyllähän mä ymmärrän että se on tää koulunalku joka tekee tän kaiken, ja että se on ohimenevää, mutta uniongelmat ei oo ohimeneviä, ne tuntuu meillä olevan enneminkin ikuisia.


Eilen tehtiin taas myös jonoja - sukista
Me löydettiin meidän ballerinalle balettikoulu ja nyt mä pääsen vihdoinkin keskustelemaan muitten vanhempien kanssa balettitunneista. Tuntuu orvolta kun oma lapsi harrastaa vaan toimintaterapiaa ja puheterapiaa ja sos.taitojenryhmää ja koulua ja psykologia... tai siis on vaikeeta jutustella muitten vanhempien kanssa kun ei oikein ole sitä yhtymäkohtaa.  Muut tanssii ja ratsastaa ja käy taidetunneilla.

Pitkään ensin harkittiin että tuleeko liikaa kun sillä on tosiaan koulua 22.5 tuntia viikossa – siis koulua, EI päivähoitoa – sit terapioita siihen päälle 5 tuntia... Mutta se on niin innoissaan ja onhan se harrastus vapaa-aikaa ja... Sen jälkeen metsästettiin sellaista tanssikoulua josta löytyis M:lle sopiva ryhmä sellaiseen aikaan joka sopii meidän aika tukkoiseen kalenteriin ja eilen se sitten löytyi... tilaakin vielä oli siinä ryhmässä ja eilen illalla täyttelin kaavakkeita ja tilasin sille oikeanlaisia releitä... niillä on siellä tarkat säännöt siitä miten pukeudutaan ja kaikilla oppilailla on samanlaiset jumppapuvut ja sukkahousut ja tossut ja steppikengät... Meidän säästökuuri vähän tästä kärsi, kun 8 viikkoa maksaa $135 ja ne vaatteet päälle...

Kohta pikainen opepalaveri Suomikoulun taideopettajan kanssa, puoliltapäivin M:n kouluun tutustumaan uuteen opettajaan ja hakemaan koulutarvikelista – sekin taas maksaa, ne tarvikkeet siis – sit M terapiaan ja jossakin vaiheessa sinne balettikouluun viemään rahaa ja paperit. Illalla oon luvannut pizzaa... saa nähdä tekeekö sen pizzan pizzamestan Jose vai ihan minä itte...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.