tiistai 22. tammikuuta 2013

lasku


Nyt ne oli siellä, ainakin suurin osa M:n sairaalareissun kuluista. Sairaala $48.862,80 kirurgin leikkauspalkkio $3.128,00 anestesiologin palkkio $1.760,00… Loppusummaksi pikaisella yhteenlaskulla sain $55.628,55 Onnellista on ettei se lasku kolahda meidän postiluukusta. Tähän lisätään vielä kaikki jälkitarkastukset, joita toistaiseksi on ollut kaksi ja edessä ainakin vielä kaksi lisää... olettaisin että ne on muutaman satasen kappale ja labrat päälle. Eka jälkitarkastus näkyy jo tossa listassa, mutta se on meidän omalta lastenlääkäriasemalta ja siksi noinkin edullinen ($195,00).

Systeemi toimii vähän kuin Kela. Sairaala ja lääkäri jne. laskuttaa ja sen jälkeen vakuutusyhtiö harkitsee mikä on käypä summa ja maksaa sen palveluntarjoajalle. Erotuksena Kelaan on se, ettei meidän tarvitse itse maksaa sitä erotusta.

Ero Suomeen tai siis suomalaiseen tapaan laskuttaa on se, että niitä erillisiä laskuja on siellä vakuutusyhtiön saitilla tässä vaiheessa kaksitoista. Sairaala laskuttaa erikseen ja jokainen lääkäri, laboratorio ja apteekki omansa erikseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.