torstai 17. tammikuuta 2013

laskua odotellessa


Eka koulupäivä oli mennyt hyvin. Ms Tiffanyltä tuli meiliä jo lounasaikaan. Iltapäivällä postista löytyi kirje koulupiiriltä:




Vaikka se sinänsä isommassa mittakaavassa on tosiaankin sivuseikka ja me ollaan siitä onnellisessa asemassa, että meillä ON hyvä vakuutus edelleenkin, on viimeisinä päivinä tullut aika tiukasti seurattua sitä vakuutusyhtiön saittia. Viime viikon tapahtumista siellä toistaiseksi näkyy 2x $44. Veikkaan että ne on ne kättelyt kahden ekan päivystyksessä tapaamamme tyypin kanssa... Aiempiin kokemuksiin perustuen ja tietäen että meitä hoiti useampi lääkäri ja oli päivystystä ja leikkausta ja labraa ja lääkkeitä ja kirurgista vuodeosastoa, seurantoja ja seurantalabroja, on odotettavissa ihan kivan kokoinen lasku. Meidän osuudeksi siitä laskusta tulee ne ensimmäiset $6,250. Loput maksaa vakuutus, mutta onhan tossakin jo maksamista. Toisaalta työnantaja tukee tostakin summasta osan ja lopulta me maksetaan itse $2,500. Tämän jälkeen loppuvuosi on ilmainen eikä mistään tartte enää maksaa mitään. Siis reseptilääkkeistä, lääkäreistä, labroista, kokeista... laastarit ja buranat pitää edelleen kustantaa itse.

Ne oli jo soittaneet L:lle vakuutusyhtiöstä ja kyselleet kautta rantain, miten M voi ja vieläkö on odotettavissa paljon kuluja ja... tais ne kysyä et pestäänhän me käsiä.  Viimeksi ne soitti samantyylisen puhelun silloin kun olin jokusen viikon vuodelevossa sairaalassa ennen poikain syntymää. Silloin ne kysyi multa onko oletettavaa että raskaudesta aiheutuu edelleen paljon kuluja ja tarjos mulle jotain puhelinhoitsupalvelua.


4 kommenttia:

 1. Oo, hopskis. Mä tykkään nyt ihan valtavasti tyttären vakuutuksen jopa 100 €:n omavastuusta / kausi.

  Mutta onpas mahtavaa, että firmasta otetaan oikeen henkilökohtaisesti yhteyttä ja ollaan huolissaan. Totaöö... puhelinhoitsupalvelu? O_O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä epäilen että se on enneminkin tapa tiedustella noin niinku kauttarantain et meinataanko vielä paljonkin pistää niitten rahaa haisemaan ;)

   Poista
 2. Voi että. Tällaisia ylätys kuluja on sattunut itsellekin. Eksyin tänne blogiisi googlen kautta. Jään varmasti seuraamaan kirjoituksiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan! Kivaa kun kiinostuit!

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.