Jos tää jotakin ei ole niin tää EI ole ruokablogi, eikä se sellaiseksi muutu. Tää on kuitenkin hyvä resepti ja sietää tulla jaetuksi. Mun keittiö on runsas ja luova. Harvoja asioita teen reseptin mukaan, useimmat syntyy puhtaasti näppituntumalla.
Se mun leipä.
Reseptin oon bongannut Pintrestistä ja se on osoittautunut sangen
korvaamattomaksi. Helppoa ja hyvää ja ennen kaikkea helposti muunneltavissa.
11 dl jauhoja
(vehnä-graham-täysjyvä-ruis-ohra-kaura)
¾ tl kuivahiivaa
2 ½ tl suolaa
(merisuolaa)
5 ½ dl vettä
(haaleaa, EI lämmintä)
Lämmitä uuni 230C.
Kaada taikina hyvin jauhotetulle alustalle ja taputtele se limpuksi jauhojen
avulla – se on tosi tahmaa. Laita uuniin emaloitu valurautapata ja anna sen
lämmetä kuumassa uunissa 30 minuuttia. Anna leivän kohota huoneenlämmössä padan
lämmetessä.
Tipauta
taikinapallo pataan –pataa EI tarvitse rasvata – sulje kansi ja paista 30
minuuttia. Ota kansi pois, sammuta uuni ja anna leivän asettua uunissa 15
minuuttia. Jäähdytä ritilällä.
Sit oikotiet...
Kiireessä teen
taikinan lämpimään veteen ja annan kohota lämpimässä 2-3 tuntia. Mä laitan myös
usein illalla padan kylmään uuniin ja uunin ajastuksella lämpiämään, jotta heti
herättyä voin lykätä pullan uuniin, en jaksa kohottaa sitä enää laudalla.
No nyt pitää viimeistään käydä kellarista kaivamassa perintöpata faijan jäämistöstä ja iskeä tämä kokeiluun.
VastaaPoistaKiitokset reseptistä, raportoin tuloksista - tai en. :)
Ihan varmasti onnistuu :)
PoistaEi onnistunut, mutta herkkua on (oli).
PoistaKiitos ohjeesta, täytyy kokeilla! Onko kyseessä "no-knead" taikina eli et siis vaivaa taikinaa? Tuo kuivahiivan pieni määrä yllätti, mulla on aina mennyt vähän enemmän. Tosin olen niitä määriä arvuutellut suomalaisista ohjeista. Paljonko muuten laitat puolen litran pullataikinaan?
VastaaPoistaEi tarvitse vaivata :) Mä laitan 7,5dl pullataikinaan 2 pussillista tai 4 1/2tl kuivahiivaa.
PoistaNam nam, tuli hyvää! Täytyy vielä kokeilla eri jauhomäärillä, tähän laitoin aika paljon täysjyvää, kauraa ja pellavaa joten tuli aika stydiä. Pullia täytyy laittaa viimeistään laskiaiseksi. En käytä pusseja vaan bulkki-hiivaa purkissa, siksi noi teelusikalliset on joskus vaikeita.
VastaaPoistaKiva :) Mä osta kuivahiivan Costcosta eli sen vajaan kilon kerrallaan ;)
Poista