maanantai 14. tammikuuta 2013

sumee logiikka


Pää on täynnä ajatuksia. Ne kiitää ohi, nappaan kiinni ja päästän taas irti... Omanlaistansa meditaatiota.

Viikatessani pyykkiä olin vilpittömän kiitollinen Kummitäti T:lle joka hoiti homman viime viikolla. Samalla mietin miten hassua se on, ettei se oma ja omasta mielestä täysin pistämätön logiikka ole ollenkaan niin täydellinen toisen mielessä. Ihminen on vajavainen – siis mä, EI Kummitäti T, tai siis varmasti sekin, mutta ei tässä kohdassa – mun vaatehuonelogiikka ei siis välity täydellisenä eteenpäin ja näin ollen voitaneen todeta että se logiikka on mun korvienvälissä eikä siellä vaatehuoneessa. Ymmärrän paremmin myös L:llää joka väittää ettei niistä vaatehuoneista voi mitenkään löytää yhtään mitään.

Täähän on rinnastettavissa siihen kun on jonkun toisen kotona ja yrittää tyhjentää tiskikonetta. Se on ihan hillittömän vaikeeta arvata mihin kaikki menee ja kuuluu. Meilläkin on aterinlaatikossa aterimet epäloogisesti järjestyksessä haarukka-lusikka-veitsi mä jopa itse myönnän et se ehkä on epäloogista mutta kun ne nyt on olleet niin, niin kauan kuin jaksan muistaa.  Niin ja sit se miten jokainen täyttää sen tiskikoneen omalla tavallaan, mä tiedän useammankin ihmisen joka järjestää sen ”oikein” jonkun toisen jäljiltä, itsekin oon tainnut joskus siihen syyllistyä.

Vaihdan lakanat ja salaa kaipaan taas itse itsensä peseviä ja viikkaavia lakanoita. Viiden ihmisen lakanat, neljä aluslakanaa, neljä pissalakanaa, viisi pussilakanaa ja viisi plus neljä, eli yhdeksän tyynyliinaa... pois ja pesuun ja kuivausrumpuun ja viikaten ja kaappiin ja uutta tilalle. Puhtaat lakanat tuntuu ihanalta, mutta kunpa joku muu vaihtais ne. Eniten inhoan lakanoiden vaihtamista kerrossängyn yläsänkyyn. En taida olla ainoa. Mä voisin myös tehdä väitöskirjan aiheesta, joku kastelee sänkynsä tai oksentaa sinne aina lakanoiden vaihdon jälkeisenä yönä. Vältän siis lakanoiden vaihtamista lasten sänkyihin turhan usein.


5 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Meillä ensin mies täyttää tiskikoneen oikein, mun jäljiltä, ja jos anoppi on maisemissa niin se järjestää sitten vielä ylipäällikön oikeudella hiukan paremmin.

  Koska jumala paratkoon sitä että tiskit tulisivat puhtaaksi jotenkin väärässä järjestyksessä tiskikoneessa ollen.

  Mua muuten selvästi vituttaa tämä asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meissä jokaisessa suu pieni tiskikonenatsi, MUTTA älköön kukaan - edes ja etenkään anoppi - koskeko toisen oman tiskikoneen sisältöön.

   Poista
 3. Meillä on nykyään aterimet anopilta opitun kaavan mukaan laatikoissa: haa-vei-lu, haarukat-veitset-lusikat. Minusta siinä oli niin ihana muistisääntö, että pakko oli ottaa käyttöön. :)

  Tiskikonetta joskus järjestelen miehen jäljiltä ihan siksi, että hänen tätyttösysteemillään (tai ehkä hänellä ei ole mitään systeemiä siinä) koneeseen mahtuu astioita ehkä puolet siitä määrästä kuin mitä minä saan sinne mahtumaan. Mutta liikaakaan ei kannata ahtaa, koska sitten ei tule puhdasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sääntö! L lähinnä lappaa astiat tiskikoneeseen piiloon, eikä niistä ikinä tulis puhtaita jos ne jättäis sinne niin. En jaksa naputtaa, korjaan vaan kaikessa hiljaisuudessa (esim lasit niin et kanta osoittaa kattoon).

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.