lauantai 12. tammikuuta 2013

kaupassa


Käytiin kaupassa – joo, kaikki käy kaupassa – mutta kun mua on jäänyt kaivelemaan se että ”SEN toisen bloggaajan” mielestä ne Costcon pakkaukset on järjettömiä. Ne on joo tosi järjettömiä, JOS on lapseton pariskunta, tai JOS on yksi pieni lapsi. Meillä kun niitä lapsia on kolme ja huolimatta siitä ettei M syö mitään, ne kuitenkin näyttäis syövän aika paljon. Näinpä ainoa järjellinen tapa ostaa ruokaa on ostaa paljon ruokaa kerralla...

Käytiin siis kaupassa ja ostettiin:

15 pakettia Mac & Cheese
8 tölkkiä tomaatteja ja chiliä
8 tölkkiä papumuhennosta
3 jättipussia kultakaloja
1 kg mansikoita
1,3 kg mustikoita
2 kg levitettä (siis voita leivälle)
2 kg tortilloja
80 kahvipatruunaa
1 ½ kg kaakaojauhetta
1 kg kirsikkatomaatteja
1 kg paprikoita
4,7 litraa rypsiöljyä
2 litraa Kikkoman soijaa
23 kg täysjyvävehnäjauhoja (leipään)

Ostettiin me muutakin... viiniä ja lihaa illan vieraille ja...Naurettavaa? Ei. Meillä kun edelleen on viisihenkinen perhe ja ruokaa kuluu. Harvemmin heitän mitään roskiin. Kaikki syödään kyllä. Meidän perhe menis vararikkoon jos nää samat asiat ostettais ihan tavallisesta ruokakaupasta. Meillä kun menee yhdellä aamiaisella helposti kymmenen kananmunaa ja kuus muropatukkaa ja kahdeksan jogurttia – pelkästään lapsille.


4 kommenttia:

 1. Nauti vain rauhassa Costcon eduista munkin puolesta, liittyisin hetimiten takaisin jos vain olisi riittävän lähellä meitä. Nyt jo meidän kaupassakäynnit ovat niin monimutkaisia sen mukaan mitä kannattaa ostaa mistäkin, en jaksa lisätä puolentunnin ajomatkaa neljänteen tai viidenteen kauppaan. Ennen työmatka kulki ohi kätevästi. Onhan noita muitakin tukku-liikkeitä lähempänäkin ja yhteen liityttiin kun kaksoset kulutti paljon korviketta, mutta Costcon ruokavalikoimat sopi meidän perheeseen paremmin.

  Pakkauskoosta, kyllä muakin välillä kauhistutti kun tankin kokoiset ostoskärryt lähti kaupasta täynnä sipsejä ja limsaa, mutta onhan se ihan itestä kiinni mitä kuluttaa, ja miksi ei sitten käytä hyväkseen isompiakin pakkauksia jos kilohinta on parempi. Toisaalta jos ostaa enemmän (ja syö enemmän) vain sen takia että se on halvempaa ei siinä sinänsä säästä, tai jos ostaa ison pakkauksen joka pilaantuu ennen kuin sitä ehtii käyttää.

  Nyt tuli ikävä niitä mahtavan isoja pakastemustikka-pusseja, Finlandia-juustoja ja kavispyöryöitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluan aina ajatella et ne jotka ostaa sipsejä ja limuja, et niillä on joko jotkut bileet tai et ne kärrää niitä johnokin special eventiin...

   Herkut me ostetaan muualta, kun harvemmin meillä on käyttöä 1,5kg:n brielle tai 4kg:lle suklaata. Tai käyttöä varmaan olis, mutta vähempikin riittää.

   Poista
 2. Nooh, anna toisen ihmetellä pakkauskokoja ;)

  Itsekin ihmettelin ennen lapsen saamista, että miten ihmiset käyvät Prismoissa ja Citymarketeissa. Lapsettoman näkökulmasta kaupoissa, joissa saa kävellä tolkuttomat määrät napatakseen sen maitolitran ja leivänpalan... Sinappikoneen myötä oivalsin nopeasti, että vaipat ja vauvanruoat ovat isommissa kaupoissa paljon halvempia sekä valikoimakin laajempi, kuin lähimarketissa. Ulkomailla asuessani kävin ajoittain tukkukaupoissa täydentämässä wc-paperi- ja vesipullovarastojani. Joskus tuli ostettua sairaan iso pussillinen raakapakasteita, kuten voisarvia... Ei silti, en edelleenkään tykkää hypermarketeista.

  Tuohon ostettavan ruoan määrään vaikuttaa muuten todella paljon se, ollaanko kotona vai töissä & päiväkodissa. Etenkin, jos syön kalliihkon (ja suuren) lounaan työpaikkaruokalassa, niin illalla kotona tyydyn laittamaan ruokaa lapselle ja oma ateria on leipää sekä hedelmiä. Tämän vuoksi tuntuukin, että arkipäivinä ruoan kulutus on aika vähäistä, kun taas viikonloppuisin tulee kokkailtua urakalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annan, annan... oot muuten ihan oikeassa. Jos nää olis hoidossa ja me töissä niin varmasti ruokaa kuluis kotona ihan mielettömän paljon vähemmän. Nyt meillä ei syö kuin L ja sekin vaan kevyen lounaan/välipalan töissä.

   Rakastan pieniä kauppoja, mutta meidän tilanteessa ne ei vaan valitettavasti oo kovin tarkoituksenmukaisia.

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.