lauantai 12. tammikuuta 2013

tuhannen taalan haaste


Säännöt:

1. Kiitä haasteen antajaa.   Kiitos Vintti!
2. Kerro 8 asiaa itsestäsi.

Mitä kertoisin, siis sellaista jota en ole jo kertonut...

 • Mä koen olevani sulketunut, hiljainen ja vetäytyvä. Mieluummin kuuntelen kuin puhun ja monet kai siks tykkää et mä oon jotenkin pelottava.
 • Tykkään lukea, mutta lukemisen laadusta en menis takuuseen. En oo vieläkään kasvanut riittävän vanhaksi innostuakseni elämänkerroista, saati sitten poliittisista elämänkerroista.
 • Kirjoittaminen tuntuu turvalliselta tavalta ilmaista itseään. Kaipaan kuitenkin muiden palautetta ja tirkistelyä... tykkään siis kommenteista.
 • En oo parhaallakaan tahdolla ns. klassinen pukeutuja, sievä ajaton ja sivistynyt. Oon tällainen juppi-hippi-punkkari, se mekko ja bootsit (maihinnousukengät) tyyppi. Pukeutumisessa mua vaivaa vaikea Peter Pan -kompleksi, en halua pukeutua aikuisesti.

 • Oon maaninen hampaittenpesijä ja puhdistaja ja mun on vaikea ymmärtää miten joku ei lankaa ja kaivele ja harjaa ja... L ei tee näitä edellämainittuja samalla tahdilla kuin mä ja silti sillä on ihan puhtaat ja terveet hampaat.
 • Viini – siis viini, EI alkoholi - on tärkeä osa elämää, oikeesti. L salakuljetti mulle punkkua sairaalaan ja lipittelin sitä siellä – toki terveydellisistä syistä – salaa kahvimukista. Pullon otin mukaan lähtiessäni kun en halunnut et ne raportoi mut lastensuojeluviranomaisille äitinä, joka ei voi olla edes lastensairaalassa dokaamatta.
 • Paasaan. Kun oon jostakin jotakin mieltä tykkään mouhota ja paasata aiheesta, antakee anteeksi tai jatkakaa matkaa. Saa olla myös erimieltä ja perustellusti esittää oman kantansa.
 • Mulla on sisko joka löysi mut viime keväänä, mua muutaman vuoden vanhempi.


3. Vastaa haastajan 8 kysymykseen;

1. Onko uskonnolla väliä? Ihmissuhteita solmiessa?

Ei varsinaisesti. Kulttuurieroilla on mun silmissä isompi vaikutus kuin uskonnolla itsessään. Ystävyyssuhteissa uskonnolla ei mun mielestä ole mitään merkitystä. Parisuhteessa sillä on ehkä jokin merkitys. Kysymys itsessään on kai että mikä on todennäköisyys hartaan kristityn ja juutalaisen rakastua toisiinsa? Voisi kuvitella sen olevan melko pieni. Ja toisaalta ihan samalla tavoin kuin moni on tapakristitty on yhtälailla olemassa tapamormoneja, tapamuslimeita, tapajuutalaisia jne.

2. Jos sinun pitäisi luopua  joko  mahdollisuudesta kuulla, tai nähdä- kummasta luopuisit? Miksi?

Luopuisin empimättä kuulosta. Pelkään pimeää tai enneminkin sitä ettei pimeässä näe ja siksi ajatus siitä että olisin sokea on ihan järjettömän pelottava.

3. Tekemäsi laiton asia?

Puhun puhelimeen ajaessani autolla ja ajan useimmiten pientä ylinopeutta. Kumpikaan ei ole kovin iso rikos mutta silti laitonta.

4. Taito, jota sinulle ei ole- jonka olisit aina halunnut?

Haluaisin osata tanssia hyvin. Siis ihan niitä tavallisia valsseja ja tangoja ja muita. Ei kilpatanssia, mutta tanssia.

5. Se hulluin, typerin ja muka-naurettavin haaveesi. Se umpihullu ?

Ostaa pieni hotelli pikkukaupungista rannikolla, asua siellä ja pyörittää sitä. Laittaa asiakkaille aamiaista ja juoda lasi viiniä yhdessä iltasella. Ne samat asiakkaat kävis siellä vuodesta toiseen ja loipulta ne olis jo puolituttuja.

6. Olla onnellinen. Mitä se sinulle on?

Onnellisuus on kokonaisvaltainen hyvänolon tunne. Se hetki kun saavuttaa kaiken kiireen keskellä hetkeksi sen ymmärryksen kaikesta siitä mitä on saanut ja kuinka onnekas onkaan. Se on mun kolme lasta. Se on L. Se on Koira. Se on oma ihana koti. Elämä on onnellista ja olen siitä kiitollinen.

7. Kirja,jonka luet aina uudelleen ja uudelleen, ja uudelleen?

Rebecca Wells, “Divine Secrets of Ya-Ya Sisterhood”. Aikoinaan terapeuttini mulle suosittelema kirja ja ilmeisen hyvä valinta häneltä minulle.

8. Mitä et voi antaa anteeksi? joko itsellesi, tai jolle kulle toiselle?

Omalle äidilleni on ihan hillittömän vaikeeta antaa anteeksi hänen keskenkasvuista äitiyttään. En tiedä miksi, se vaan on ihan kamalan vaikeeta. Muuten olen aika hyvä antamaan asioita anteeksi – kai? – uskottomuuden, puolin ja toisin, kompastumiset omassa äitiydessä – tosin just nyt painin ihan hirvittävien tunnon tuskien kanssa siitä etten ottanut M:n kipua aluksi tosissani, elämän kolhut, omat ja muiden huolimattomat sanat...

4. Keksi 8 uutta kysymystä.

tämä taitaa olla se vaikein osuus...

 1. Minkä elokuvan haluat nähdä yhä uudelleen ja uudelleen?
 2. Mitä haluat tehdä jäätyäsi eläkkeelle? Aiotko jäädä eläkkeelle?
 3. Mikä susta tulee isona?
 4. Haasteellisin kohtaamasi tilanne? Miten ratkaisit sen?
 5. Mitä ihmiselle tapahtuu kuoleman jälkeen?
 6. Missä tykkäät ajatella?
 7. Kissa vai koira? Molemmat? Ei kumpikaan? Miksi?
 8. Kirja tai kirjat joita luet just nyt?


5. Haasta 8 bloggaajaa( joilla on alle 200 lukijaa)

Haastan mukaan Tiuhtin, V:n, Amerikanmeiningin, Humanistimutsin, Vinkeän Äidin ja ihan kenet vaan joka haluaa vastata 


4 kommenttia:

 1. =D Utmärkt!!

  Mä x salakuljetti aikanaan mulle
  itte leivotun kääretortun sairaalaan! =)
  Luksusta muovipussitettujen tyynyjen
  ja radiota huudattavan petikaverin keskeen... ;)

  Hmm.
  Ja muutenkin -
  mukava "tutustua" enempi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne muovityynyt ON ihan kamalia ja sairaalassa useimmiten myös huonekaverit. Sairaalassaolo kun on jotenkin niin henkilökohtaista että tarvitsee tavallista isomman ja mieluusti hiljaisemman reviirin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos kun haastoit! Oikeesti! Mä tykkään näistä ns. oikeista kysymyksistä... ei et mikä mun lempiväri on tai et juonko kahvia vai teetä...

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.