Siirry pääsisältöön

50086-330-26


50.086 klikkiä... huikea lukema! Eihän ne kaikki lukijoita ole, spämmikoneita ja sattumia mukana. Silti. Mun blogissa on käyty yli 50.000 kertaa! Asensin eilen Google Analyticsin, tulevaisuudessa sieltä saa tarkempaa dataa.

Kiitoksia jokaiselle kävijälle, lukijalle ja vierailijoillekin. Nyt mun varmaan kuuluis vaikka kysyä jotakin tai arpoa amerikkapaketti tai... Haa! Senhän mä teenkin! Mä järjestän kilpailun. Huom! En arvontaa vaan kilpailun. Jätä kommentti jossa kerrot miksi just sä tarttet mun amerikkapaketin. Jos olet anonyymi, muistathan jättää myös nimimerkin. Paras selitys voittaa ja se parhaushan on mun subjektiivinen näkemykseni.

330 kertaa olen painanut sitä ”publish” nappulaa. Välillä hömppää. Joskus arkea ja valituksen vaikerrusta. Jännitystä, historiaa ja tummiakin tunteita. Te ootte kulkeneet mukana ajatuksissa sairaalassa ja autossa ja kirkossa ja kaupan hyllyjen välissä. Välillä huomaan ajattelevani teitä karjuessani lapsille tai katsoessani illalla telkkaria. 330:ssä kerrassa tästä on tullut mun rakkain harrastus ikinä. Tää vie ihan liikaa aikaa, mutta mä jonakin päivänä, sitten vuosien ja vuosien päästä, näitä lienee ihanaa lukea ja makustella.

26 vakkaria. 26 jäsentä. 26 rohkeeta, jotka on liittyneet. Naamiksen puolella mulla on 53 tykkäystä eli tilaajia on tosiasiassa se 53 – ainakin. Niin rohkea en ole, että laskisin noi luvut yhteen ja väittäisin et mua ”tilaa” 79 lukijaa. Monet lukee päivittäin tai viikoittain vaikkeivät tilaiskaan. Jokainen kerta kun ne lukemat kasvaa mä olen lämpimän kiitollinen ja ilahtunut siitä että taas joku haluaa kuulla lisää.

Tällä viikolla tänne on päädytty seuraavin hakutermein:
  • tahdon asiat (26) – nää tiesi mitä haki
  • tahdon asiat blogi (6) – nämäkin taisi löytää etsimänsä
  • narkkari blogi (2) – saattoi olla hakemassa jotain muuta
  • tahdonasiat (2) – oletan et nämäkin löysi oikeaan paikkaan
  • antikoagulaatioklinikka (1) – musta tuskin oli apua, vaikka omakohtaista kokemusta onkin
  • autisti (1) – meillä asuu yksi (ainakin)
  • autisti-lapset kauniita (1) – ehdottomasti!
  • autistiyakki (1) – TÄH!
  • bootsit (1) – ei voi täältä ostaa, mutta tykkään kyllä!
  • chaanssi (1) – jokainen chaanssi ON mahdollisuus


Mua on tällä viikolla seurattu näissä maissa:
  • Finland (1971) – 1971 kertaa, mun syntymävuosi. Hulvaton sattuma!
  • United States (304)
  • United Kingdom (67)
  • Sweden (33)
  • Russia (29)
  • Netherlands (28)
  • Spain (22)
  • China (18)
  • France (10)
  • Canada (5) – L?


Kaikkien aikojen kärki, luetuimmat jutut  ja julkaisupäivä:
  1. Ei mitään hätää... Eihän? -  Jan 7, 2013
  2. isä ja väkivaltainen mies - Jan 21, 2013
  3. Hei! Mä oon Yksis, valkoinen hetero. - Jan 2, 2013
  4. amerikkalainen - Dec 20, 2012
  5. äitien talo - ja vähän isienkin - Jan 8, 2013
  6. eka kerta - Jan 16, 2013
  7. salaa ja nolona - Dec 18, 2012
  8. parempi näin - Jan 28, 2013
  9. reilua - Jan 10, 2013
  10. tuhannen taalan haaste - Jan 12, 2013


Lämmin kiitos vielä teille kaikille ja paras perustelu voittakoon! Kilpailuaikaa on helmikuun puoliväliin.


Kommentit

  1. Mää tarvin sun amerikkapaketin, koska perustan käsitykseni amerikkalaisista ja Ameriikasta lähinnä Simpsoneihin. Kirjoituksesi ovat kuvaani ajoittain laajentaneet - esimerkiksi kuvauksesi äänestämisestä oli pirun hyvä (suosittelin sitä enkunopekaverille, joka oli innoissaan) ja vähän kattavampi kuin Homerin liiskautuminen äänestyskoppiin. Tässä oli kyllä joku pointti.

    Joo, suhtaudun varovaisen epäilevästi amerikkalaisuuteen ja amerikkalaisiin, nyt on tilaisuus murskata humanistin stereotypiat.

    Mä myös tykkään paketeista.

    VastaaPoista
  2. Minen niinkään tartte Amerikan-pakettia, vaikka oishan se tosi kiva kummiskin (mutkun en ikinä mitään voita muuteskaan ;)), mutta verrattain uutena lukijana (Huma_nist:in blogin kautta tänne eksyin jokunen viikko sitten, luin yhdeltä istumalta blogin postaukset ja päivittäin oon about tänne eksynyt sen jälkeen) haluaisin kertoa että tykkään kovasti tavastasi kirjoittaa arjesta ja monesta muustakin asiasta. Ottaen huomioon, että oon varsin vahvasti ateisti, suhtaudun kriittisesti Yhdysvaltoihin monelta kantilta ja eikä mulla ole kokemusta erityislapsista (on vain tä mä yksi oma pieni tyttönen, josta ei vielä tiedä mitä siitä tulee kun kasvaa), olen kokenut blogisi lukemisen avartavaksi ja näkökantojani laajentavaksi. Että mieluusti sanoisin sinulle kiitokset tästä blogista, se on kovasti koskettanut minua :)

    - Enni

    VastaaPoista
  3. Siis mä R-A-K-A-S-T-A-N paketteja. Ja tykkään ameriikasta. Ja susta. Ja teidän perheestä. Ja sun blogista. Ja sun tavasta kirjoittaa. Ja siitä, että sä pistät mut ajattelemaan asioita - arkeani -elämääni.

    Kiitos tästä blogista. Mä luen tätä vähintään yhtä useasti kuin Hesaria;)

    VastaaPoista
  4. En kirjoita tätä paketin toivossa, vaan ajattelin jättää merkin siitä, että luen tätä. Löysin ensiksi blogisi "100 päivää" ja jäin kerrasta koukkuun. Kirjoitat rohkeasti ja kiinnostavasti. Minusta on ihana lukea, kuinka kauniisti kirjoitat lapsistasi. Tekstistä huokuu se, että kunnioitat heitä juuri sellaisina kuin he ovat. Erityisen ihanaa minusta on lukea tyttärestäsi, saavutat teksteissäsi jotain, mikä koskettaa minua. Aloinpas herkäksi... :) Käyn täällä joka päivä, mutta tämä on ensimmäinen (ja todennäköisesti viimeinen tai ainakin pisin) kommentti, jonka kirjoitan.

    Autismin lisäksi olen saanut uutta näkökulmaa Amerikkaan. Minulla on vahva ennakkoasenne, mutta olen joutunut muuttamaan sitä lukiessani blogiasi, esimerkiksi ruokakulttuurin suhteen. Tuoretta, luomua, kasviksia ja muuta ihanaa on tarjolla monipuolisesti.

    Kiitos tästä blogista ja kaikkea hyvää teille jatkossa!

    -Veera

    VastaaPoista
  5. ööh, mä tarviin amerikanpaketin, koska sen ajan kun luin 100 päivää-blogia, mä luulin että te asutte Lontoossa. (Miten mulle on voinut tulla semmoinen mielikuva, en tajua? Ihan näin mielessäni punaiset bussit ja teehetket...)

    Tykkään sun tavasta kirjoittaa, se tuntuu aidolta, rehelliseltä ja semmoiselta, että tunnut tuttavalta. Pyörittelet hirmu paljon samantapaisia ajatuksia ja asioita, vaikka näkökulmasi on ihan erilainen kuin minulla.
    Äiti-ihmisissä on kumman paljon samaa, riippumatta siitä, missä ja millaisten lasten kanssa sitä äitiyttä todeksi eletään.


    Voisko tuo hakusana "autistiyakki" viitata siihen tarinaan, jossa se yksi isä roudaa lapsukaisensa jonnekin mihinlie Tiibetiin "parantumaan" autismista. Voin kaivella sulle sen kirjan nimen, jos kiinnostaa? Ne ratsastivat paljon, ja löysivät sitä kautta jonkinlaisen kommunikaatiokanavan lapseen. Muistan siitä kirjasta vaan ne jakit ja vatsavaivat jossain siellä Tiibetin (tai minkälie) aroilla...

    VastaaPoista
  6. En tartte ameriikan pakettia minäkään, mut sain sut kiinni juuri tänään! Tämän viikon ajan olen joka kerta lueskellesani yrittänyt saada itseäni tajuamaan, että tämä tapahtuu käytännössä nyt, ei edellis- tai viime vuonna. Just nyt teidän M toipuu ja O näkee painajaisia. Toisaalta ihanaa, jos keksii jotain tsemppaavaa niin se osuu paikalleen :)
    - rollaattoriton ex-marevanisti -

    VastaaPoista
  7. Ameriikan paketti olisi tosi kiva, koska en ole koskaan teillä siellä käynyt, ja mielikuvat maasta pohjautuu melko paljon sterotypioihin, elokuviin ja sarjoihin. Parempaa perustelua en keksi, mutta olen siis sun suuri ihalijasi, sun asenne on mahtava! Erityisesti on koskettanut sun kirjoitukset lapsettomuudesta, ja nyt viime aikoina nuo kirjoitukset raamattupiiristä ja siihen liittyvistä asioista.

    VastaaPoista
  8. Mulle kelpaisi se Ameriikan paketti siksi, koska olen todella köyhä opiskelija ja rahat tällä hetkellä niin tiukassa ettei riitä kuin pakollisiin makarooneihin ja perunoihin ja himo edes johonkin vähän erillaiseen on todella suuri... työtilanne kun on paikkakunnallani mikä on niin osa-aikaduunejakaan ei ole mulle vielä tippunut, joten rahaa tuskin hetkeen tulee mihinkään ylimääräiseen.

    Vaikken pakettia voittaisikaan niin sun blogi on ihan huippu ja lapset ihania omanlaatuisia tyyppejään kaikki. Oon seurannut teitä 100+ päivää ajoista asti ja seuraan jatkossakin. Kaikkea hyvää teille! :)

    -aino

    VastaaPoista
  9. Mä tartten amerikanpaketin Nakille, jotta saadaan testata taas uusia juttusia ja tuhlata rahat sitten meidän jenkkikaupoaan :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

lauran viinikiireet

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta josta en itse juuri tule puhuneeksi, en puhu siitä koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muisto on yhä arka, se on arka kuin huonosti parantunut haava ja sen haavan suola on häpeä. Se on se häpeä, jota kannoin mukanani lapsuuteni, nuoruuteni ja nuoren aikuisuuteni. Häpeä jonka kanssa elin ennen kuin opin erottamaan itseni yksilönä perheestäni, sairauden ihmisestä ja kuoliaaksi vaietun hiljaisuuden kulissien takana totuudesta. Minun lapsuuteni oli totta vaikkei kukaan tiennyt mitä suljettujen ovien takana tapahtui. Miksi tänään? Miksi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi ei anna menneiden vaan olla menneitä? Siksi että tänä aamuna höräisin aamukahvini väärään kurkkuun ja sen sumpin mukana ilmeisesti pussillisen herneitä nenään lukiessani Helsingin Sanomien kolumnia jossa Laura Friman kertoo meille että hänellä on alkoholiongelma – Laura on siis alkoholisti.  Aina meille tulee tää viinikiire, sanoo lapseni – Minulla on alkoholiongelma, ja aion tehdä a

2.000

On ehkä osuvaa, tai sitten ei, että kahdestuhannes kirjoitus keskittyy suomen kieleen ja vähän suomalaisuuteenkin. Siihen kauniiseen ja rakkaaseen, kieleen jota minun omat lapseni eivät puhu. Kieleen, joka minun lasteni mielestä on lähinnä aika sekava, sillä miten kukaan voi tietää onko kuusi tulessa vai kakussa kuusi siivua. Näiden vuosien aikana olen todennut että on aiheita jotka kiinnostavat lukijaa vuosi toisensa jälkeen. Sellaisia ovat koulujärjestelmä, ihan tavallinen arki ja sitten juuri tämä, kysymys lasten kielitaidosta ja meidän kotikielestä.  Ylläoleva keskustelu käytiin meidän ystävien teinin kanssa. Nämä lapset ovat syntyneet Suomessa, molemmat vanhemmat ovat suomalaisia ja lapset ovat käyneet suomikoulua vuosia. Silti englanti on heilläkin se vahvempi kieli.  Tämä ja monia samankaltaisia keskusteluita käydään niissä perheissä, joissa lapset kasvavat kaksi, tai useampikielisessä kodissa, maassa, jossa valtakieli ei ole suomi. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sitä enemmän

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena.  Kaskadi