maanantai 18. helmikuuta 2013

buzz, buzz, buzz


Mun arkipäivän idoli on Vesta-Linnean äiti. Oikeesti Tove Appelgren ja Salla Savolainen tavoittaa kirjoissaan lapsiperhe-elämän arjen niin kouriin tuntuvasti ettei tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa. Meidän kaikkien yhteinen suosikki on Vesta-Linnea ja hirviö-äiti. Kakkosena tulee Vesta-Linnea mieli mustana. ”Samettikuono” ei meidän perhettä kosketa erityisemmin ja ”Nukuhan jo Vesta-Linnea” oli syypää kuukausien painajaisiin. Näitä kirjoja mulle suositteli aikanaan Kummitäti T. Mun habitusta on tänään ilmentänyt se hirviö-äidin status – taas kerran. Pakkasinhan yläkerran sohvatyynyt meidän makkariin lukkojen taakse, karjuin turhaan ja liian usein ja olin muutenkin vähintäänkin puoliäkeänä. Olihan ne vähän hämmentyneitä mun reaktiosta – ei ollut kaunista katsottavaa, saati kasvatuksellisesti johdonmukaista tai aikuista - kun ne oli sekoittaneet vasta viikatut pyykit joita olin viemässä kaappiin.Kaikesta huolimatta pyykkikasa saatiin selvitettyä, pionipenkki kohotettua ja lisäksi me saatiin rakennettua puutunneli junarataa varten. O rakensi mun kanssa. O liimas puuliimalla ja mä porasin ja ruuvasin ja O vähän ruuvas myös. Yhdessä käytiin rautakaupassa ostamassa puutavaraa ja puuruuveja ja maalia. M ja L maalas tunnelin illalla pinkiksi. Vaivihkaa yritin ehdottaa maanläheisempää vihreetä-ruskeeta-harmaata-mustaa mutta pinkki siitä tuli. K sai kummitädiltään Buzz Lightyear –puvun ja olis varmaan nukkunutkin siinä jos vaan olis saanut.


Olis siis voinut mennä huonomminkin. Huomenna M palaa kouluun ja me normiarkeen. Hyvä niin.


3 kommenttia:

  1. "Respect" toteaa tää yksi täältä. Siis siitä kun aiot niistä juuripaakuista kasvattaa. Meitsi on aina osta(tta)nut valmiina kaupasta kunnon puskat. Ja silti siinä menee aikaa, kun ei ekana vuotena kuki. Mutta pionit on kyllä niiiiini ihania. Mullakin on oma (koho)penkki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palataan siihen respect osioon sit kun ne kukkii ;) Voi olla et tulee meillekin lopulta valmiit puskat LOL

      Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.