sunnuntai 24. helmikuuta 2013

vauhdikas lauantai, rauhallinen sunnuntai


Lauantaina mentiin... aamulla Koiran kanssa pitkälle lenkille. Löydettiin uusi polku ja puro ja oltiin ihan keskenämme. Siitä nautiskelemaan kiinalaisen uuden vuoden juhlallisuuksista ja ostamaan Isoäidille kevättakkia, hakemaan lamppua korjaamolta ja hoitelemaan muita juoksevia asioita. Loppupeleissä meidän asiainhoito vei sen verran aikaa ettei ehditty kuin pysähtymään kotona pakkaamassa lasten yöpaidat ja uikkarit ja pyyhkeet seuraavaa etappia varten.


Oli ihanaa istua iltaa ystävien kanssa. Syödä ja juoda ja jutella ihan rauhassa. M pääsi hot tubiin ihan ekaa kertaa ja mä luulen että tällä ylikokoisella ulkoilmakylpyammeella me onnistuttiin myymään sille myös Uusi Lomatalo. Jossakin vaiheessa iltaa kolmikko nukahti isäntäväen sänkyyn ja sieltä unisina kannettiin lämpimään autoon ja autosta omaan sänkyyn.

Tämä päivä on sit mennytkin sunnuntaille ominaisesti hitaalla tempolla. Mitä vanhemmaksi mä tuun sitä huonommin mulle sopii valvominen. Aamiaista, kirkkoon, lapsista väsynein päiväunille ja kaks muuta laulaa M:n lempilevyn mukana yläkerrassa. Äsken ne kaks pelas vielä jalkapalloa pihalla. Illalla on kaikilla kolmella edessä varhainen nukkumaanmeno.Kirkossa kun vein lapsia pyhäkouluun sellainen vanhempi pyhäkouluope sai multa kyllä varsin epäkristillisiä mulkaisuja ja vastauksen ja varmasti ensi kerralla miettii kahdesti ennen kuin kommentoi kenellekään monikkovanhemmalle yhtään mitään: ”Kaksos raskaus on niin kätevä kun ei sit tartte olla kolmasti raskaana” – joo ei tartte joo... Vastasin sille että olisin ihan mieluusti ottanut kyllä erilliset raskaudet ja synnytykset ja lapsivuodeajat ja se täti oli aika vaikeen näköoisenä siinä ja sönkkäs vaan miten yllätyksellistä elämä onkaan. Kaksoset on siunaus, suuri siunaus, mutta en mä nyt ihan ensimmäiseksi lähtis sanomaan että mikään niissä on kätevää.

M:llä on vaan kaks koulupäivää tulevalla viikolla kun loput päivät on varattu opettajien ja vanhempien palavereille. Eikö Suomessakin ole joku vastaava systeemi? Jonkinlainen lasten kehityskeskustelu. Huomenna on Opekokous ja O:n eka fysioterapia tälle keväälle. Tiistaina baletti, keskiviikkona M:n erityisopetussuunnitelmapalaveri yhdistettynä siihen keskusteluaikaan ja meillä lastenhoitaja. Torstaina mennään kivennavalle sellaiseen lastenmuseoon jossa ei olla ennen käyty R:n ja sen äidin kanssa ja perjantaina M:lla on leikkideitti sen parhaan kaverin H:n kanssa ja iltapäivällä poikien tulevan koulutoverin synttärit. Kiva viikko, mutta eipä siinä paljon taukoa ja rauhallista leikkiaikaa näy olevan.3 kommenttia:

 1. Kangaskassikommentoija täällä taas hei! Suomessa on joo myös ope-vanhempi-palaverit kai 1-2 kertaa vuodessa, mutta opetusta ei niiden takia peruta, vaan keskustelut hoidetaan joko aikaisin aamulla ennen koulupäivän alkua tai iltapäivällä /illalla koulupäivän jälkeen. Kiva opettajalle. PS Mustakin on hauska kuulla miten siellä tehdään nii kerron mielelläni sit vastavuoroisesti täältä kun jotai kyselet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, musta on aina ihanaa lukea suomalaisista käytännöistä! Lapset kun on syntyneet ja kasvaneet täällä ja omasta arjesta siellä on kauan ja asiat on muuttuneet jo sataan kertaan.

   Poista
 2. Ja tarhassa on varhaiskasvatuskeskustelut, mutta ne on kyllä työpäivän aikana :)

  VastaaPoista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.