perjantai 8. helmikuuta 2013

kevätaamu


On helmikuun kahdeksas ja silti ilmassa tuoksuu vahvasti kevät. Se on varhaista jopa täällä. Etupihalla kukkivat ne ihan ensimmäiset krookukset ja helmililjatkin nousevat jo maasta. Ilma tuoksuu kostealle mullalle ja aurinko lämmittää. Naapuri oli nähnyt ensimmäiset kolibritkin ja illalla kuulin sammakon kurnutuksen.

Se iskee aina keväällä... pitää sisustaa, raikastaa, virkistää. Uudet sohvatyynyt? Pöytäliina? Tuolit? Vaatteetkin näyttää ihan kulahtaneilta ja oma naama pölyiseltä. Tarvitsen keltaista, kirkkaan keltaista, vihreetä, pinkkiä, sinistä, violettia... Värejä ja uutta ja raikasta. Pöytäliina on jo onneks aika sininen ja yläkerrasta löytyy ne iloisenkirjavat sohvatyynyn päälliset. Oveen vaihdan kevätseppeleen.

Kun kevät alkaa helmikuussa, se on pitkä ja siihen ehtii kyllästymään noin miljoonaan kertaan. Kesä. Se oikea lämmin ja ihana kesä tulee vasta heinäkuun alussa... sinne on viisi pitkää kuukautta.

Muffinsit paistuu uunissa, kohta talo pelmahtaa täyteen neulovia naisia. On perjantai. On viikonlopun aatto. On kevät!

2 kommenttia:

  1. Huoh, enää kolme kuukautta. Ja kolibritkin pitää kuvitella. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä voit sit nauraa mulle räkäsesti kun sielläon täys kesä ja täällä edelleen kevät... kesä alkaa täällä oikeesti vasta heinäkuussa.

      Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.