tiistai 19. helmikuuta 2013

tiesitkö?


Tiedättekö miten kynnet kuuluu leikata? Mä aina välillä unohdan ja yritän ajatuksissani ”vaan” leikata ne ja sit M muistuttaa mua... Ensin leikataan käsistä, oikea käsi peukalosta pikkurilliin ja sit vasen – peukusta pikkurilliin. Varpaankynnet leikataan ensin oikeasta ja sit vasemmasta jalasta pikkuvarpaasta isovarpaaseen. Älkää kysykö. En tiedä. Se vaan kuulemma pitää tehdä niin ja näin se on myös mahdollista tehdä ilman itkua ja huutoa.

Syötkö risottoa? Entä hedelmäsalaattia? Laitatko kastikkeen ruuan päälle? Voiko kastikkeessa olla muuta kuin kastiketta? Siis vaikka jauhelihaa tai nakkeja? Ei ja ei voi. Eri ruoka-aineet ei saa koskettaa toisiaan. Mä tunnustan, mä pidän itsekin enimmäkseen selkeistä ruuista, mutta kyllä mä silti pidän myös hedelmäsalaatista, salaateista, risotosta, jauhelihakastikkeesta ja lasagnesta. M ei syö niitä koska niissä eri asiat koskee toisiinsa. Hedelmät hedelminä – ei kuitenkaan viinirypäleitä tai mitään muuta arveluttavaa, vihreät erikseen ja kaikki sotkut voi unohtaa. Kastike, jos sellaiseen nyt ylipäätään on pakollista sekaantua, laitetaan erilliseen astiaan. Leipä ja leiänpäälliset syödään myös erikseen. Tiesitkö muuten että leivän kuori ”crust” maistuu kalalle? En tiennyt minäkään.

Entä tiesittekö että levy pitää kuunnella alusta loppuun ja telkkariohjelmatkin – siis lasten – pitää katsoa oikeassa järjestyksessä. Siis sellaisetkin joissa ei ole jatkumoa mutta kun ne nyt on numeroitu Netflixissä. Myös iPadin äppejä käytetään aina tietyssä järkässä.

Kaikkihan – kai – nyt suorittaa aamutoimensa samalla tavalla, pukeutuu samassa järjestyksessä. Siitähän ei oikeastaan olekaan kysymys vaan siitä mitä tapahtuu jos laitatkin paidan ennen pikkareita tai käyt vessassa ennen kuin syöt?


4 kommenttia:

 1. joo kynsienleikkuulle -ja juuri tuossa järjestyksessä. Sitä paitsi, kynnet pitää kostuttaa ensin, muuten niihin sattuu.

  ei hedelmäsalaatille - jaiks semmoista mössöä! Tai sitten hedelmien pitää olla tosi isoina paloina ja ei banaania!

  ja vielä joo säädylliselle pukeutumisjärjestykselle ja aamutoimille. Menee koko päivä mykkyrään jos pukee väärässä järjestyksessä. Tai ylipäätään tekee asiat väärässä järjestyksessä.
  (ja paita ennen pikkareita on kyllä pyhäinhäväistys! ei silleen saa tehdä!)

  nimim. kaikilla meillä on omat oikkumme... (ja tämä neuroosilista ei ollut lasteni, vaan omani. ja mulla on vielä takataskussa yksi ihan seko juttu. en kehtaa edes tunnustaa, koska sille just naurettiin kotipiirissä niin makeasti)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikillahan meillä on omat juttumme, toinen toistaan hullummat. Ja joo, kynnet voi leikata vain kylvyn jälkeen.

   Poista
 2. Nää ruokajutut on tarkkoja meiänkin perheessä lasten keskuudessa ja erityisesti isommilla on tarkkaa, ettei ruuat kosketa toisiaan ja leivän päälliset syödään erikseen. Mie kyllä toisaalta hyvin ymmärrän näitä - miulla pitää olla mm. munat kananmunakennossa symmetrisessä järjestyksessä ;) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LOL Mä syön itsekin ruuat tietyssä järjestyksessä ja se tyyppi joka mättää kaikki ruuat lautaselle yhteen kasaan ja kastikkeet päälle ON kauhistus.

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.