keskiviikko 6. helmikuuta 2013

pienellä ikäerolla


Mä kuulin sen taas, ja jokainen kerta se nyppii ihan yhtä paljon. Omaa pienuuttako? Varmaan. Silti se nyppii ja ärsyttää ja tässä kohdassa oon NIIN pieni.

- onks ne kaksoset?
- on
- mun lapset syntyi pienellä ikäerolla ja mä tiedän minkälaista on kun on kaksoset.

...oon hiljaa. En jaksa sanoa mitään. Olis epäkohteliasta sanoa että et tiedä. Et todellakaan tiedä. Sulla ei ole aavistustakaan. Hymyilen ja nyökkään ja jatkan matkaa.

Mä luulen et me ollaan voiton puolella kun  ne kohta täyttää kolme. Me ollaan onnekkaita kun ne on aina olleet hyviä nukkujia. Silti ne ei edelleenkään ole kaksi lasta pienellä ikäerolla. Ne ON kaksoset. Leikkikaksosia ei ole olemassakaan. On kaksosia ja sit on sisaruksia pienellä ikäerolla.

- näitä aina luullaan kaksosiks kun ne on niin pienellä ikäerolla.
- ai. Näitä aina luullaan sisaruksiks pienellä ikäerolla vaikka ne onkin kaksoset.

En tiedä minkälaista on kun on sisarukset pienellä ikäerolla. Olisin tiennyt jos T olisi saanut elää, M ja T olis olleet noin 18kk:n ikäerolla. Nyt tiedän minkälaista on, kun on kaksoset. Tiedän minkälaista on kun on kaksoset ja niillä 2v 1kk vanhempi isosisarus. Mulla ei ole aavistustakaan minkälaista olis jos nää olis kolmoset. Ei vaikka mulla on kolme kohtuullisen pientä lasta. Eilen multa kysyttiin et onko O ja M kaksoset. Mietin et onko kysyjä ääliö.


3 kommenttia:

 1. Mulla on lapset, jotka on pienellä ikäerolla, enkä hetkeäkään kuvittele tietäväni millaista on, jos olisi kaksoset. Huh, osaan kuvitella - EHKÄ - mutta en todellakaan tiedä.
  Tiedän, millaista on, kun on vastasyntynyt ja ei-vielä-kävelevä esikoinen. Tiedän, millaista on olla viimeisillään raskaana kohtuullisen vilkkaan noin-yksivuotiaan kanssa (joka ei vielä kävele). Ja tiedän, millaista on elää yli kaksi vuotta ollen melkein jatkuvasti joko raskaana tai imettävänä.

  Mutta EN tiedä, millaista olisi, jos olisi kaksoset.
  Hattua nostan - tällä omalla kokemuksella - kaikkien monikoiden vanhemmille. Olette superihmisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me olla super ja siks kai SE siihen otsaan kasvaakin, ja haasteensa on myös siinä pienessä ikäerossa :)

   Poista
  2. Tällaisen yksiköidenkin kanssa pelihousujaan repivän ja ranteitaan vanupuikolla nirhivän silmissä ootte super. Kun sitä voi välillä aina kuvitella, että mitä olis jos noita olis kaks. Siis ihan kumpaa vaan noista. Oh me, oh my.

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.