torstai 18. lokakuuta 2012

koulusta ja ompelusta


Ompelukoneesta katkesi se viimeinenkin neula, kolttu jäi kesken ja täytyy ostaa lisää neuloja huomenna. Ärsyttävää on että se katkes just tietenkin sillä viimeisellä vähän isommalla pätkällä ja se hamonen on siis melkein, melkein valmis... Opittuja asioita, jotka on ehkä hyvä jakaa muitten vähän vähemmän kokeneitten ompelijattarien kanssa: 
  1. Vuorisilkin ompeleminen ON haasteellista, jousuin alistumaan ja harsimaan vastoin periaatteitani.
  2. Jos pikän alushameen hameen tekee suorakaiteesta, kannattaa tehdä halkio - helpompi kävellä. 
  3. Sen halkion tekeminen ON helpompaa jos se on suunniteltua kuin sen tekeminen jälkikäteen.
  4. Antauduin ja rypytin ne kaksi eripaksuista tylliä rypytyslangalla - taas vastoin periaatteita.


Kymmenen metriä mustaa tylliä olkkarissa

Kymmenen metriä tylliä ompelukoneessa


L ei koskaan käy missään, se ei oikeesti koskaan, koskaan, koskaan käy missään ja tulee töistä suoraan kotiin eikä ulkoile kavereitten kanssa viikonloippuisin. En siis tohdi valittaa... kuitenkin uskomaton sattuma on se, että just sinä iltana kun sillä on se yllättävä iltameno mä olen K-U-O-L-E-M-A-N väsynyt ja odottanut iltapäiväkolmesta että se tulis kotiin ja hoitais apinalauman sänkyyn... Tekstari tulee vähän ennen viittä ja toinen tekstari ennen kuutta... Mä oikeesti toivon että sillä on kivaa – ilman yhtään katkeruutta tai vinoa ajatusta  – eikä tälle kai ole olemassa parempia tai huonompia iltoja, tänään vaan olisin suonut että joku olis pitänyt musta huolta... tirautan kaksi kyyneltä, kokoan itseni ja ajattelen että se on jo Suomessa matkalla... puoliseiskalta pojat on sängyissään ja M yllättävän yhteistyökykyisenä siivoaa mun kanssa. Otan oluen ja istahdan.

***

Koulupiiri päätti eilen, että koulualueiden rajoja muutetaan ja M:n ensi syksyn koulu tulee todennäköisesti ihan virallisestikin olemaan se johon halusimme tytön siirtää. Meidän asukasyhdistyksen nettisaitille oli kopioitu rehtorin kirje, jossa luvattiin jatkuvaa päivitystä ja päivittelyä asian suhteen. Laitoin sähköpostia sen liian ison koulun rehtorin assarille tai koulusihteerille tai ”jollekin” sopivantuntuiselle henkilölle ja pyysin että voisin saada nämä sähköpostit... Sain kuivakkaan vastauksen jossa mulle kerrottiin että tämä koskee vain koulun tämänhetkisten oppilaiden vanhempia. Vastaan ja kysyn, tarkoittaako hän TODELLA sitä ettei tämä koulualueiden muutos koske minun perhettäni. Kymmenen minuuttia myöhemmin saan anteeksipyynnön koulun rehtorilta ja sen jälkeen olen saanut kolme sähköpostiviestiä tästä koulualueiden muutosprosessista. Joskus kannattaa älähtää.

***

Pelaan muutaman erän Junior Labyrinttiä M:n kanssa, olen höveli ja tarjoilen sille tikkarin... vähän yli seiska sekin on sängyssä, taidan kohta hiipiä perässä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.