Siirry pääsisältöön

hirviöäidin hirveä päivä


Eipä tää päivä tästä hirveesti kohentunut... sain ne eväät sentään tehtyä sille puistokeikalle ja siinä vaiheessa kun hirveellä kiireellä väänsin tennareita noille jalkaan – oltiin jo myöhässä -  huomasin että nehän ei mahdu... pikainen ulkomitta... ja ei joo tosiaan mahdu jos jalan ulkomitta on isompi kuin kengän. K:lle kaivoin M:n vanhat tennarit, ne kun oli sille sopivat... O:lle ei löytynyt mitään.

Se päivä vielä tulee kun saan ne ylinopeussakot, tänään siihen 30 minuutin matkaan käytettiin 22 minuuttia ja siitäkin ajasta 2 minuutin verran irvistelin tietyömaan stop-merkin kantajalle, sille liikenteenohjaajalle esittelinkin ihan keskisormea kun täti ei osannut laskea neljään ja ohjas liikenteen vielä liikenteenjakajan väärältä puolelta umpikujaan. Kiitooos! Pojatkin oppi taas uutta sanastoa ja ovat toistelleet oppimaansa pitkin päivää... miksei ne aina opi näin helposti?

M kyytiin terapiasta ja suit sait sukkelaan kenkäkauppaan ostoksille ja yltiölipevä kenkäkaupan poika yritti kovasti myydä kenkiä koko sarjalle ja vakuutti mulle että O:lle silminnähden liian kapeat lenkkarit oli just hyvät... Irvistin ja valkkasin O:n kanssa kahdestaan just hyvät tennarit.

Päivän asu... kuten näkyy kesä ON loppu.
Jakku, kauhtana, kaapu, villatakki - Splendid, toppaliivi - Eddie Bauer First Ascent,
housut - Eileen Fisher, bootsit - Dr Martens (edelleen)

O:n uudet Vansit

M ja O... M:n paita - Mini Boden, yoga pants - Gap, tennarit - Converse. 
O:n huppari - Mini Boden, housut - Diesel, tennarit - Vans  

Puisto sentään oli ihana ja meillä kivaa, tosin koska siellä ei ollut vessaa ja olin tutusti siemaillut kahvia kupin jos toisenkin jouduin hiippailemaan puskissa ja huutelemaan siltä lapsille käydessäni puskapissalla... täällä siitä ei tule sakkoja – siis pelkästään – vaan sillä toiminnalla pääsee ihan putkaan. Kieltämättä se olis sopinut tähän päivään oikein hyvin... minä ja kolme lasta County Jailissä. Leikkideittikin onnistui – autismideitti L:n sanoin – käytiin metsäretkelläkin, yhtään kuvaa ei polulta tarttunut mukaan kun nuorimmaiseni – sillä yhdellä minuutilla – roikkui mun pikkusormessa niin ettei siinä veri enää kiertänyt hokien samalla ”hurt, hurt” (scared – toim.huom).

K keinuu...
Takki - Gymboree, housut - Mini Boden,
kengät - Stride Rite

Pikakeikaus kodin kautta, M:lle balettireleet ja balettitunnille, sillä aikaa jäbien kanssa lähipuistoon ja siellä joku teinilauma vietti koulunjälkeistä aikaa... mä mulkoilin niitä ja ne mua. Pissahätä pakotti takaisin balettikoululle syöttämään pojille käsilaukusta löytyneitä snacksejä ja herkkujen loppuessa yritin ohjata kahta kaksivuotiasta hiljaisiin itkupotkuraivareihin, surkealla menestyksellä päätyen yrittämään huudon tukahduttamista villatakkiini - tai mikä ikinä se kauhtana onkaan - käytävän toisessa päädyssä istuneen naisen hihittäessä mun touhulle.

Kotiin päästessä olin niin poikki ettei musta enää irronnut mitään ystävällistä ja mukavaa ja niinpä oman karjuntani säestämänä ohjasin katraan telkkarin eteen ja kävin sohvalle nukkumaan... puolen tunnin välein painoin kaukosta lisää sitäsamaa. Nälkähuutojen kasvettua sietämättömiin mittasuhteisiin raahauduin alakertaan lämmittämään eilisen kalakeiton... siinä vaiheessa kun noi riiviöt tajus mitä mä ajattelin niille tarjota kuului kolmesta suusta yhtaikaa – ”Yuck, no thank you please” – onhan ne sentään edes kohteliaita. Mä en ollut kohtelias vaan ilmoitin että seuraava ateria on aamulla, ottakaa tai jättäkää – ne jätti.

Onneks L lopulta saapui pelastamaan mut epätoivon merestä ja nyt mä istun tässä ja kuulen etäisesti kuinka sen vasta-asentama uus aluevapaa dvd pyörittää yläkerrassa Olipa Kerran Ihmistä. Kiitos.

Jos mulla olis työpaikka olisin aamulla soittanut että oon kipee, en pääse. Äidit ei vaan voi olla sairaana vaan äidit hoitaa normiohjelman ja pahimmillaan äityy käyttäytymään huonosti.


Kommentit

  1. Sairaslomaoikeutta vaatien täälläkin!!! Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Naiset barrikadeille ja sairaslomalomittajat meille!

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

lauran viinikiireet

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta josta en itse juuri tule puhuneeksi, en puhu siitä koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muisto on yhä arka, se on arka kuin huonosti parantunut haava ja sen haavan suola on häpeä. Se on se häpeä, jota kannoin mukanani lapsuuteni, nuoruuteni ja nuoren aikuisuuteni. Häpeä jonka kanssa elin ennen kuin opin erottamaan itseni yksilönä perheestäni, sairauden ihmisestä ja kuoliaaksi vaietun hiljaisuuden kulissien takana totuudesta. Minun lapsuuteni oli totta vaikkei kukaan tiennyt mitä suljettujen ovien takana tapahtui. Miksi tänään? Miksi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi ei anna menneiden vaan olla menneitä? Siksi että tänä aamuna höräisin aamukahvini väärään kurkkuun ja sen sumpin mukana ilmeisesti pussillisen herneitä nenään lukiessani Helsingin Sanomien kolumnia jossa Laura Friman kertoo meille että hänellä on alkoholiongelma – Laura on siis alkoholisti.  Aina meille tulee tää viinikiire, sanoo lapseni – Minulla on alkoholiongelma, ja aion tehdä a

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena.  Kaskadi

2.000

On ehkä osuvaa, tai sitten ei, että kahdestuhannes kirjoitus keskittyy suomen kieleen ja vähän suomalaisuuteenkin. Siihen kauniiseen ja rakkaaseen, kieleen jota minun omat lapseni eivät puhu. Kieleen, joka minun lasteni mielestä on lähinnä aika sekava, sillä miten kukaan voi tietää onko kuusi tulessa vai kakussa kuusi siivua. Näiden vuosien aikana olen todennut että on aiheita jotka kiinnostavat lukijaa vuosi toisensa jälkeen. Sellaisia ovat koulujärjestelmä, ihan tavallinen arki ja sitten juuri tämä, kysymys lasten kielitaidosta ja meidän kotikielestä.  Ylläoleva keskustelu käytiin meidän ystävien teinin kanssa. Nämä lapset ovat syntyneet Suomessa, molemmat vanhemmat ovat suomalaisia ja lapset ovat käyneet suomikoulua vuosia. Silti englanti on heilläkin se vahvempi kieli.  Tämä ja monia samankaltaisia keskusteluita käydään niissä perheissä, joissa lapset kasvavat kaksi, tai useampikielisessä kodissa, maassa, jossa valtakieli ei ole suomi. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sitä enemmän