sunnuntai 21. lokakuuta 2012

osaathan kattaa pöydän ja ommella napin?


Muistatteko kun lapsena päiväkirja aloitettiin aina sanoin ”Tänään minä...”?

No, tänään minä yritin nukkua pitkään ja heräsin puolikahdeksalta, vaihdoin kuulumisia anopin kanssa – kuulostaa niin kotoisalta, mutta todellisuudessa tapahtuu ihan liian harvoin... vaikka se kotoista olikin. Kävin Koiran kanssa lenkillä, M:n kanssa kirkossa ja nyt tässä kirjoittelun lomassa laitan Karjalanpaistia uuniin. Jälkkäriksi lupasin lettuja. Koiran turkki pitäis vielä ajella ja ommella äänieriste poikien huoneen oveen ja pestä vähän pyykkiä...

Luin siitä samaisesta Kodin Kuvalehdestä – siis mistä nappasin sen idean eiliseen kirjoitukseen - kuinka ihan tavalliset taidot on katoamassa ja meinasin pudota sängystä päästessäni kohtaan jossa kerrottiin ettei ihmiset enää osaa lankata kenkiä, silittää, kattaa pöytää tai ommella nappia. Oonko mä oikeesti NÄIN patavanha vai onko tää lehtijuttu joku provo? Kyllä mä ainakin olin ajatellut lapsilleni nää taidot opettaa, tai siis 4 ja 2 ja 2 osaa JO kattaa pöydän... Ja osaan mä imuroida ja luututa ja siivotakin vaikka mua on siunattu miehellä joka tekee sen mulle. Mä ymmärrän ettei kaikki tykkää laittaa ruokaa tai neuloa tai leipoa tai ettei kaikki osaa tehdä nuotiota tai sytyttää tulta saunan kiukaan oesään tai tehdä hilloa tai omenasosetta, mutta kattaa pöytää tai silittää??? Omenasosekin on aika helppoa... omenoita ja sokeria ja loraus vettä pataan ja tulta alle... siitä se syntyy se omenasose.

Ne meinaa rakentaa lisäosia meidän kirkkoon ja ekaa kertaa mulle tuli sellainen tunne että tarkoituksena ei ole puhua Jumalasta vaan kerätä rahaa... toisaalta kun täällä kirkot on ihan omia yksityisiä yrityksiä vailla valtion tukea ja rahaa niin pitäähän ne rahat siihen lisärakennukseen tai laajennukseen jostakin saada... muuten menee kilpailuksi siitä kuka mahtuu kuuntelemaan mitä Jeesuksella on sanottavanaan... meidän kirkolla on nyt kaksi konttoria ja meidän – pääkonttorilla – on viikonlopussa kolme jumalanpalvelusta eikä kaikki silti meinaa mahtua mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.