Siirry pääsisältöön

ekat vaalit


Vaaleihin, tai siihen viralliseen vaalipäivään on aikaa tasan kaksi viikkoa ja kampanjamatskua virtaa sisään ovista ja ikkunoista... postitse, sähköpostitse, puhelimitse, jopa ihan oveen koputtaen, ja tärkeä osa kampanjaa on loan heittäminen vastapuolen niskaan... ennakkoäänestys on jo vauhdissa ja jossakin välissä pitäisi rastittaa noi omat lippuset ja lappuset.

Näissä tulevissa vaaleissa meillä etsitään vastausta yhteensä 30. kysymykseen ja yksi niistä on kuka on sopivin tämän maan presidentiksi. Lisäksi äänestetään kongressiedustajia, senaattoreita, kuvernööriä ja muuta osavaltiotason hallintoa. Meiltä kysytään mielipidettä erilaisissa asioissa; homoavioliitto, lahjakkaiden lasten koulutus jne. 

Äänestääkseen pitää olla rekisteröitynyt äänestäjä, 18-vuotias ja tämän maan kansalainen. Voidakseen rekisteröityä äänestäjäksi pitää olla asukas tässä osavaltiossa, eikä saa olla vankeudessa tai ehdonalaisessa. Jokainen osavaltio ylläpitää siis omaa äänestäjärekisteriään ja osavaltioiden välillä on myös eroja siinä kuka kelpaa äänestämään.

Ilmoitus äänioikeudesta tai "äänestyskortti"

Näitä kirjasia tarvitaan ehdokkaiden ja vastausten valitsemiseen

Äänestylippu ja kuoret ennakkoäänestystä varten.
Äänestyslippu on kaksisivuinen ja samalla lipukkeella äänestetään kaikki 30 asiaa. 

Presidenttiehdokkaat. Niitä ON enemmän kuin kaksi ja omaakin ehdokasta saa ehdottaa ;) 

Marijuanaäänestys

Homoavioliitto

Huomaatteko? Ehdokkaita joihinkin positioihin on virallisesti vain yksi. 

Vaalimainos


TämäKIN on vaalimainos...

...tässä mainoksessa keskitytään lokaamaan vastaehdokasta...

...vasta viimeiseltä sivulta selviää kuka on ehdokas.


Kommentit

  1. Siinäpä luettavaa! Jostain syystä meille ei ole tipahdellut vaalimainoksia, eikä meidän alueella muutenkaan hirveän äänekkäästi olla tehty vaalityötä.
    Mua kiinnostaa tuo marijuana-kysymys. En todellakaan tiedä mitä siihen vastaisi, mutta vähän mitä olen kuullut esim. Coloradosta, uutta lakia väärinkäytetään todella lahjakkaasti ja paljon laillisista huumeista valuu osavaltion ulkopuolelle tai niitä ei-"tarvitseville" lääketieteellisistä syistä. Toisaalta tuntuu että poliisien resurssit voisi suunnata parempaankin kuin marijuanan metsästämiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksiköhän Blogger oli sitä mieltä että sun kommentti on spämmi? Musta tää Marijuana kyssäri on kans ihan hirvittävän vaikea... päteekö porttiteoria myös huumekauppaan? Yleistyykö käyttö muutenkin jne... Presidentinvaalimainoksia ei meilläkään tule mutta osavaltiopolitiikkaan liittyvää tavaraa kyllä sitäkin enemmän.

      Poista
  2. Hah, varmaan pelästyi M-sanaa! Tosi vaikea kysymys. Collegessa suurin osa kavereistani poltti sitä, itse kieltäydyin periaatesyistä sillä mulla oli jo lapsi ja osasin kuvitella kuinka hän tulisi kysymään, oletko koskaan ottanut? (Joo, en vastaa Clinton-tyyliin, en imaissut!) Nyt kaverini ovat kaikki kunnon perheellisiä ihmisiä, moni korkean-asteen duuneissa. Tuskin kenellekään tämä oli portti-huume.

    Tunsin kyllä niitäkin jotka olivat päästäneet irti arjesta ja leijaisi jossain, moni ei varmaan ole vieläkään laskeutunut, ja joillain on rikkinäinen elämä. Mutta oisivatko he keksineet toisen tavan joka tapauksessa? Toisaalta hyvä että on yksi aine vähemmän helposti saatavissa...

    Hei, tsemppiä ja isot halit! Järjestä sitä omaa aikaa viikonloppuna itselles, ota se bemari alle ja lähde päiväretkelle yksin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä :) Mut on vaan koulussa peloiteltu onnistuneen perusteellisesti... Kohta mä nappaan sen bemarin ja ajelen hammaslääkäriin viettämään laatuaikaa hammaspuhdistuksen merkeissä.

      Poista
  3. Jostain se pitää repiä ;) Eilen revin sen shoppailemalla Targetissa yksin, ilman lapsia. Tosin kello oli jo siinä vaiheessa yli ysin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

lauran viinikiireet

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta josta en itse juuri tule puhuneeksi, en puhu siitä koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muisto on yhä arka, se on arka kuin huonosti parantunut haava ja sen haavan suola on häpeä. Se on se häpeä, jota kannoin mukanani lapsuuteni, nuoruuteni ja nuoren aikuisuuteni. Häpeä jonka kanssa elin ennen kuin opin erottamaan itseni yksilönä perheestäni, sairauden ihmisestä ja kuoliaaksi vaietun hiljaisuuden kulissien takana totuudesta. Minun lapsuuteni oli totta vaikkei kukaan tiennyt mitä suljettujen ovien takana tapahtui. Miksi tänään? Miksi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi ei anna menneiden vaan olla menneitä? Siksi että tänä aamuna höräisin aamukahvini väärään kurkkuun ja sen sumpin mukana ilmeisesti pussillisen herneitä nenään lukiessani Helsingin Sanomien kolumnia jossa Laura Friman kertoo meille että hänellä on alkoholiongelma – Laura on siis alkoholisti.  Aina meille tulee tää viinikiire, sanoo lapseni – Minulla on alkoholiongelma, ja aion tehdä a

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena.  Kaskadi

2.000

On ehkä osuvaa, tai sitten ei, että kahdestuhannes kirjoitus keskittyy suomen kieleen ja vähän suomalaisuuteenkin. Siihen kauniiseen ja rakkaaseen, kieleen jota minun omat lapseni eivät puhu. Kieleen, joka minun lasteni mielestä on lähinnä aika sekava, sillä miten kukaan voi tietää onko kuusi tulessa vai kakussa kuusi siivua. Näiden vuosien aikana olen todennut että on aiheita jotka kiinnostavat lukijaa vuosi toisensa jälkeen. Sellaisia ovat koulujärjestelmä, ihan tavallinen arki ja sitten juuri tämä, kysymys lasten kielitaidosta ja meidän kotikielestä.  Ylläoleva keskustelu käytiin meidän ystävien teinin kanssa. Nämä lapset ovat syntyneet Suomessa, molemmat vanhemmat ovat suomalaisia ja lapset ovat käyneet suomikoulua vuosia. Silti englanti on heilläkin se vahvempi kieli.  Tämä ja monia samankaltaisia keskusteluita käydään niissä perheissä, joissa lapset kasvavat kaksi, tai useampikielisessä kodissa, maassa, jossa valtakieli ei ole suomi. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sitä enemmän