tiistai 23. lokakuuta 2012

ekat vaalit


Vaaleihin, tai siihen viralliseen vaalipäivään on aikaa tasan kaksi viikkoa ja kampanjamatskua virtaa sisään ovista ja ikkunoista... postitse, sähköpostitse, puhelimitse, jopa ihan oveen koputtaen, ja tärkeä osa kampanjaa on loan heittäminen vastapuolen niskaan... ennakkoäänestys on jo vauhdissa ja jossakin välissä pitäisi rastittaa noi omat lippuset ja lappuset.

Näissä tulevissa vaaleissa meillä etsitään vastausta yhteensä 30. kysymykseen ja yksi niistä on kuka on sopivin tämän maan presidentiksi. Lisäksi äänestetään kongressiedustajia, senaattoreita, kuvernööriä ja muuta osavaltiotason hallintoa. Meiltä kysytään mielipidettä erilaisissa asioissa; homoavioliitto, lahjakkaiden lasten koulutus jne. 

Äänestääkseen pitää olla rekisteröitynyt äänestäjä, 18-vuotias ja tämän maan kansalainen. Voidakseen rekisteröityä äänestäjäksi pitää olla asukas tässä osavaltiossa, eikä saa olla vankeudessa tai ehdonalaisessa. Jokainen osavaltio ylläpitää siis omaa äänestäjärekisteriään ja osavaltioiden välillä on myös eroja siinä kuka kelpaa äänestämään.

Ilmoitus äänioikeudesta tai "äänestyskortti"

Näitä kirjasia tarvitaan ehdokkaiden ja vastausten valitsemiseen

Äänestylippu ja kuoret ennakkoäänestystä varten.
Äänestyslippu on kaksisivuinen ja samalla lipukkeella äänestetään kaikki 30 asiaa. 

Presidenttiehdokkaat. Niitä ON enemmän kuin kaksi ja omaakin ehdokasta saa ehdottaa ;) 

Marijuanaäänestys

Homoavioliitto

Huomaatteko? Ehdokkaita joihinkin positioihin on virallisesti vain yksi. 

Vaalimainos


TämäKIN on vaalimainos...

...tässä mainoksessa keskitytään lokaamaan vastaehdokasta...

...vasta viimeiseltä sivulta selviää kuka on ehdokas.


5 kommenttia:

 1. Siinäpä luettavaa! Jostain syystä meille ei ole tipahdellut vaalimainoksia, eikä meidän alueella muutenkaan hirveän äänekkäästi olla tehty vaalityötä.
  Mua kiinnostaa tuo marijuana-kysymys. En todellakaan tiedä mitä siihen vastaisi, mutta vähän mitä olen kuullut esim. Coloradosta, uutta lakia väärinkäytetään todella lahjakkaasti ja paljon laillisista huumeista valuu osavaltion ulkopuolelle tai niitä ei-"tarvitseville" lääketieteellisistä syistä. Toisaalta tuntuu että poliisien resurssit voisi suunnata parempaankin kuin marijuanan metsästämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksiköhän Blogger oli sitä mieltä että sun kommentti on spämmi? Musta tää Marijuana kyssäri on kans ihan hirvittävän vaikea... päteekö porttiteoria myös huumekauppaan? Yleistyykö käyttö muutenkin jne... Presidentinvaalimainoksia ei meilläkään tule mutta osavaltiopolitiikkaan liittyvää tavaraa kyllä sitäkin enemmän.

   Poista
 2. Hah, varmaan pelästyi M-sanaa! Tosi vaikea kysymys. Collegessa suurin osa kavereistani poltti sitä, itse kieltäydyin periaatesyistä sillä mulla oli jo lapsi ja osasin kuvitella kuinka hän tulisi kysymään, oletko koskaan ottanut? (Joo, en vastaa Clinton-tyyliin, en imaissut!) Nyt kaverini ovat kaikki kunnon perheellisiä ihmisiä, moni korkean-asteen duuneissa. Tuskin kenellekään tämä oli portti-huume.

  Tunsin kyllä niitäkin jotka olivat päästäneet irti arjesta ja leijaisi jossain, moni ei varmaan ole vieläkään laskeutunut, ja joillain on rikkinäinen elämä. Mutta oisivatko he keksineet toisen tavan joka tapauksessa? Toisaalta hyvä että on yksi aine vähemmän helposti saatavissa...

  Hei, tsemppiä ja isot halit! Järjestä sitä omaa aikaa viikonloppuna itselles, ota se bemari alle ja lähde päiväretkelle yksin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Mut on vaan koulussa peloiteltu onnistuneen perusteellisesti... Kohta mä nappaan sen bemarin ja ajelen hammaslääkäriin viettämään laatuaikaa hammaspuhdistuksen merkeissä.

   Poista
 3. Jostain se pitää repiä ;) Eilen revin sen shoppailemalla Targetissa yksin, ilman lapsia. Tosin kello oli jo siinä vaiheessa yli ysin.

  VastaaPoista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.