Siirry pääsisältöön

kiitos hyvää


Yöllä oli ollut sähkökatko ja niinpä kahvia joutui hetken odottelemaan... Ulkona sataa, sataa, sataa ja tuulee, tuulee, tuulee... Sisällä meidän ”pesässä” on onneksi lämmintä ja toistaiseksi ihan mukavaakin. Mistä johtuu että lapset on yleensä aamuisin parhaimmillaan? Silloinkin kun itse on vielä uninen ja silloin kun ne on heränneet liian aikaisin ja vähän kitisevät unisia silmiään... useimpina päivinä tää on päivän paras hetki. Onhan se aika makeeta kuunnella kun noi hoilaa tuolla olkkarissa vuoron perään ”Happy Birthday to you...” ja ”Twinkle, twinkle, little star...”

On pimeetä ja sataa, sataa, sataa...
Apinat aamiaisella
M:n aamiainen sen jälkeen kun se on "syöty"

Nopealla silmäyksellä muiden ihmisten elämä vaikuttaa helpolta tai ainakin helpommalta. 

Todellisuudessahan me nähdään useimpien muiden ihmisten elämästä vain se pieni siivu, se joka on tarkoitettu muitten nähtäväksi... hymyilevät kasvot, huoliteltu ulkoasu, itseleivottu leipä... harva tietää mikä siellä takana on piilossa. Läheisen sairaus? Uupumus? Väsymys? Valvotut yöt? Rahahuolet? Sitä tulee verrattua itseään muiden kiiltokuviin... pitäis lopettaa, pitäis muistaa että munkin elämä näyttää helposti varmaan aika paljon seesteisemmältä ulospäin ja toisaalta pitäis itse muistaa katsoa niitä kauniita ja seesteisiä kohtia. Miksi se muuten onkin niin vaikeeta antaa muitten nähdä ettei jaksa, että on väsynyt, että on ihan vaan ihminen... Miksi sitä kuvaa pitää puunata ja kiillottaa, käydä ”esiintymässä”? Miksei voi sanoa kun joku kysyy mitä kuuluu että on mulla joskus mennyt paremminkin? – Siksi että se toinen olettaa saavansa vastaukseksi sen kiitos hyvää.  On hämmentävää jos joku joskus vastaa toisin. 

Mitä sulle kuuluu? Noin niinku OIKEESTI?


Kommentit

  1. Ihan hyvää, mitä nyt flunssaa puskee ja sen takia korvissa tinnittaa, kurkku on tän päiväisen sade-jäätymis-eläintarhareissun jälkeen uudelleen arka ja käheä ja oon nukkunut pari viime yötä aika ohuesti. Reilun kahden vuoden univelasta erääntyy koko ajan eriä ja tuntuu, ettei sitä saa yhtään kiinni ja koko ajan vaan väsyttää.
    Lisäks tää ihmeellisyys täällä Briteissä olosta alkaa haihtua ja sitä alkaa, OIKEASTI, kaivata seuraa (vaikka nyt onkin taas ihania vieraita kotoa käymässä), enkä tiedä mistä sitä löytäisi. Vähän siis ahdistaa, hetkellisesti ei kuitenkaan raha tai työt, vaan tää elämä ja sen hetkittäinen hankaluus.

    Kaikkiaan kyllä OIKEASTI hyvää; flunssaa vaille tervettä, perheen puolesta eheää ja toimivaa ja omaa kaikessa-on-aina-valittamista-tendenssiä lukuunottamatta onnellista.

    Kiitos kysymästä, teidän kuulumiset suurinpiirtein tiedänkin jo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ihan oikeasti aion kirjoittaa sulle ihan oikean pitkän sepustuksen kun noi tunteet joita käyt läpi on tuttuja kymmenen vuoden takaa.

      Poista
  2. Mulle kuuluu periaatteessa sellaista tasaisen hyvää, mutta sitten kuitenkin vähän epävarmaa. Toisaalta huolestuttaa ja jännittää ja toisaalta sitten taas innostaakin. Rahatilanne huolestuttaa, mutta se ei oo mitään uutta ja tällä hetkellä homma on kuitenkin ihan hyvin hanskassa. Uusi koti pitäis löytää ja se on isoin huolen aihe, mutta aikaa kuitenkin on paljon senkin suhteen.

    Kaksi erilaista kivaa keikkatyöpaikkaa. Opiskelut jotka junnaa... ja junnaa... ja junnaa... ihanat lapset jotka kuitenkin todella hektisen viikon jälkeen tänään oli kiva lähettää isänsä matkaan. Ikävä ehtii kyllä kuluvan viikon aikana tulla, mutta se viikko menee äkkiä ja on kivoja juttuja tiedossa sinä aikana.

    Ja sitten mulle kuuluu jääkiekkoa. Ihan kamalan paljon jääkiekkoa. Enkä ole koskaan oikein jääkiekosta innostunut ja nyt se on tunkenut mun elämään ja valtaa alaa. Se on pelottavaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja sitten kuuluu myös yksinäistä. Mutta sitähän en ääneen koskaan myönnä. Joka toisen viikon olen yksin kun lapset on pois. Välillä on ihanaa olla yksin, mutta välillä se on yhtä helvettiä pyöriä hiljaisuudessa yksin ja kaivata toista aikuista edes olemaan vieressä hiljaa.

      Poista
    2. Mä vierestä seraan parinkin perheen poikien jääkiekkoharrastusta ja se näyttää sivustakatsojasta aika hurjalta hommalta, niin lasten kuin aikuistenkin osalta... pitkiä päiviä, läksyjä busseissa ja autossa. Aikaisia viikonloppuaamuja, turnauksia siellä ja täällä ja tuolla... jääkiekko ON pelottavaa, ehkä siksi ettei mulla ole siihen minkäänlaista intohimoa.

      Voimia yksinäisyyteen... on iso ilo saada olla toisen kanssa ihan vaan hiljaa - yhdessä, se ettei tarvitse olla yksin.

      Mä olen joskus yksinäinen näitten meidän lasten kuvioitten keskellä kun tuntuu etten ehdi edes kenellekään soittaa ja iltaisin en jaksa... ja kukapa näitä oikeastaan edes ymmärtäis.


      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

lauran viinikiireet

Kirjoitan tällä kertaa aiheesta josta en itse juuri tule puhuneeksi, en puhu siitä koska kaikkien näiden vuosien jälkeenkin muisto on yhä arka, se on arka kuin huonosti parantunut haava ja sen haavan suola on häpeä. Se on se häpeä, jota kannoin mukanani lapsuuteni, nuoruuteni ja nuoren aikuisuuteni. Häpeä jonka kanssa elin ennen kuin opin erottamaan itseni yksilönä perheestäni, sairauden ihmisestä ja kuoliaaksi vaietun hiljaisuuden kulissien takana totuudesta. Minun lapsuuteni oli totta vaikkei kukaan tiennyt mitä suljettujen ovien takana tapahtui. Miksi tänään? Miksi kaikkien näiden vuosien jälkeen? Miksi ei anna menneiden vaan olla menneitä? Siksi että tänä aamuna höräisin aamukahvini väärään kurkkuun ja sen sumpin mukana ilmeisesti pussillisen herneitä nenään lukiessani Helsingin Sanomien kolumnia jossa Laura Friman kertoo meille että hänellä on alkoholiongelma – Laura on siis alkoholisti.  Aina meille tulee tää viinikiire, sanoo lapseni – Minulla on alkoholiongelma, ja aion tehdä a

satunnaisia asioita

Etsiessäni tilastotietoja ihan toiseen asiaan, tuli mieleen että voisin kirjoittaa satunnaisia, enemmän tai vähemmän kiinnostavia asioita täältä Yhdysvaltain länsirannikon pohjolasta, Washingtonin osavaltiosta joka, ehkä Pearl Jamia, Nirvanaa ja Starbucksia lukuunottamatta, on kohtalaisen tuntematon maailmalla.  Aloitetaan maantiedosta ja historiasta. Washingtonin osavaltio sijaitsee Yhdysvaltain länsirannikolla ja ei ole sama asia kuin Washington, DC. Washingtonin osavaltio liittyi unioniin marraskuun 11, 1889 ja on Yhdysvaltain #42 osavaltio. Washington on myös ainoa osavaltio, joka on nimetty presidentin mukaan. Washingtonissa on viisi aktiivista tulivuorta. Niistä korkein on Mount Rainier (kuvassa) jonka huippu kurottaa 4392 metrin korkeuteen. Viimeisin tulivuorenpurkaus tapahtui 2004–2008 Mount Saint Helensin purkautuessa. Noiden vuosien aikana tulivuoresta purkautui arviolta 100 miljoonaa kuutiota laavaa. Vuorta pidetään Yhdysvaltain toiseksi vaarallisimpana tulivuorena.  Kaskadi

2.000

On ehkä osuvaa, tai sitten ei, että kahdestuhannes kirjoitus keskittyy suomen kieleen ja vähän suomalaisuuteenkin. Siihen kauniiseen ja rakkaaseen, kieleen jota minun omat lapseni eivät puhu. Kieleen, joka minun lasteni mielestä on lähinnä aika sekava, sillä miten kukaan voi tietää onko kuusi tulessa vai kakussa kuusi siivua. Näiden vuosien aikana olen todennut että on aiheita jotka kiinnostavat lukijaa vuosi toisensa jälkeen. Sellaisia ovat koulujärjestelmä, ihan tavallinen arki ja sitten juuri tämä, kysymys lasten kielitaidosta ja meidän kotikielestä.  Ylläoleva keskustelu käytiin meidän ystävien teinin kanssa. Nämä lapset ovat syntyneet Suomessa, molemmat vanhemmat ovat suomalaisia ja lapset ovat käyneet suomikoulua vuosia. Silti englanti on heilläkin se vahvempi kieli.  Tämä ja monia samankaltaisia keskusteluita käydään niissä perheissä, joissa lapset kasvavat kaksi, tai useampikielisessä kodissa, maassa, jossa valtakieli ei ole suomi. Mitä vanhemmaksi lapset kasvavat sitä enemmän