perjantai 2. marraskuuta 2012

supersitterin ongelma löytyy asenteesta


Superkokenut, yltiöpätevä sitteri... oikeesti, mulla on VAIN huonoja kokemuksia näistä. Ensin se soittaa meille illalla ja kysyy missä me oikein asutaan, mä ajattelin että se ehkä haluaa varmistaa ja annan ajo-ohjeet ja kerron ja olen ystävällinen – siellähän se kaikki tieto pitäis olla, sen papereissa. Aamulla se soittaa yhdeksältä, sen piti olla meillä varttia yli ja käymme seuraavan keskustelun:

S - Mä oon nyt tässä freewayn päässä ja mun navigaattori käskee kääntymään oikeelle vaikka sä sanoit et pitää jatkaa suoraan.
Mä – Jatka suoraan ja noudata niitä mun antamia ohjeita, ollaan uudella alueella ja navigaattori ei tiedä mihin mennä
S – Vastaatko sä nyt siitä et löydän jos ajan suoraan? Tää on ihan eri suuntaan kun mun GPS käskee menemään...
Mä – Kumpi tietää paremmin missä mä asun, sun GPS vai mä itse?
S – Mutku tää on ihan eri suuntaan kuin se navigaattori...
Mä – Sun navigaattori opastaa sut ylös yhtä mäkeä ja minä toista, me asutaan näitten kahden tien välissä, mutta mun neuvomaa tietä löydät varmasti
S – Mutku...
Mä – Nähdään kohta...

Tässä kohdassa mä tiedän että se tulee myöhästymään koska molemmissa mäissä on valtava tietyö ja siellä joutuu jonottamaan. Se tulee lopulta vartin myöhässä:

S – Sori, siellä oli tietyö
Mä – Joo, mä tiedän. Ei se mitään.
S – Onks ne noin pieniä? Sulla on ollut kiire tehdä lapsia kun ne on noin lähekkäin... oliks vahinko?
Mä – On ne joo noin pieniä (olisit, vittu lukenut sen sun paperin) ja ne on syntyneet minuutin välein.
S – Ai, onks ne kaksoset???? Mut nehän ei oo yhtään samannäköiset.

En katsonut tarpeeksi lähteä kouluttamaan tätä tyttöä munasolun hedelmöittymisestä ja jakautumisesta ja sen sellaisesta. Yllättävän monelle tulee yllätyksenä ettei kaksoset AINA olekaan ihan samannäköisiä. Musta tää on yllättäävää koska kaksosethan VOI olla myös eri sukupuolta, eikö se kuitenkin ole jo melkoinen ero?

S – Ai, pitääks mun vaihtaa vaippojaki?
Mä – Joo. Ohjeet on tossa pöydällä, mä lähden nyt... (auto on käynnissä oven edessä)
S – Mihin sä meet?
Mä – (Mitä se sulle kuuluu) Palaveriin ja olen jo myöhässä.
S – Ai, no hei sit.

Ja tällä tytöllä on siis liki kymmenen vuoden kokemus, koulutusta ja on jopa ihan erikoistunut 1-10 vuotiaisiin lapsiin??? Jätkä puhelimessa kehui sen maasta taivaaseen... Oli ensiapua ja elvytystä ja koulua ja tutkintoa ja sitä ja tätä. Ne paperilla hyvät on vaan aina näitä. Ja me puhutaan nyt ison yrityksen tarjoamasta edusta eli näittein ei pitäis oikeesti olla mistään syrjäkujilta kiskottuja vaan sataan kertaan tarkistettuja ja...

L:lle se oli kehunut että K on ihanin lapsi ketä se on koskaan hoitanut, O ei ilmeisesti päässyt kuitenkaan edes mitalisijoille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.