keskiviikko 21. marraskuuta 2012

vanhempainilta


Eilen SNAPS:n vanhempainillassa kuultu vitsi joka valitettavasti kyllä vielä naurattikin...

Mistä tietää että jonkun lapsi on autistinen?
Siitä kun vanhemmat hehkuttaa innoissaan, että lapsi on oppinut valehtelemaan.

Oli ihan hyödyllinen ilta, aiheena kommunikaatio ja tuli kyllä muutama asia vastaan joihin meillä kotona vois kiinnittää huomiota...
  • M:n reaktioaika puheeseen ON pitkä ja sille pitäis aina muistaa antaa riittävästi aikaa reagoida. Jos tilanteeseen puuttuu liian nopeasti alkaa se prosessointi taas alusta ja siksi tilanne ei etene.
  • Tilanteeseen pitäis yrittää puuttua ja tarjota parempia ratkaisumalleja ENNEN kuin ollaan siinä pisteessä missä itketään ja potkitaan ja tönitään ja heitellään tavaroita – Helpommin sanottu kuin tehty kun näitä kuitenkin ON kolme.
  • Telkkua opetusmielessä katsottaessa sitä ei tarvitse laskea ns. ”screen timeksi”
Paikalla oli muutamia tuttuja ja sit paljon uusia ihmisiä... me kun ei päästä juuri muita vanhempia näkemään kun lapset kulkee bussilla.

M:n asioita noin muuten... eilen kokeiltiin fyssarin kanssa M:lle ortooseja - onks tää oikee sana? Sellaisia erityispohjallisia korjaamaan jalkojen virheellistä asentoa - ja todettiin että kyllä ne pitäis tolle tytölle tilata ja perjantaina mennään lääkäriin hakemaan resepti, jotta saadaan tilaus eteenpäin.

M ja Koira


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.