maanantai 26. marraskuuta 2012

"vesi"vahinko


Meidän yläkerran kylppäri - siis lasten, ei meidän  - on aina haissut jotenkin ummehtuneelta ja siihen vaivaan on yritetty milloin mitäkin... Lattialta on myös pöntön ja kylpyammeen välistä tullut pyyhittyä vettä aina ohimennessä ja välillä syytin kissaa kylppärin lattialle pissimisestä ja sit kun kissaa ei enää ollut olin sitä mieltä että pojat kerkii aina jossakin välissä lirauttamaan lattialle tai että kylpyammeesta joku loiskuttaa vettä.

Eilen illalla lauma oli jälleen menossa iltakylpyynsä ja eikö siinä lattialla taas ollut vettä. Otin pyyhkeen ja kuivasin lattian ja tajusin että se vesi haisee ja ettei kukaan ole voinut pissiä siihen. Samalla tajuan kuinka sitä vettä tulee aina muutama pisara lisää siitä lattiasauman kohdalta. Vedän vessan ja vettä tulee lisää... Rouva putkimies hakee jakoavaimen ja irroittaa pöntön vain huomatakseen että sieltä pöntön alta tulee sitä itseään vedellä laimennettuna...

Tässä vaiheessa lapset on siis kylpyammeessa ja jossakin vaiheessa havahdun siihen että se kylpyammekin alkaa jo olemaan aika täynnä ja valuu kohta sekin yli äyräittensä. Tyhjennän vähän kylpyammetta ja keskityn taas vuotavaan viemäriin ja siinä lasten kylpiessä tulee samalla revittyä koko kylppärin lattia auki, suljettua vessanpöntön vesi ja pestyä kaikki minkä vaan voi pestä... Onneksi sen uuden nätin lattian alla oli edelleen se vanha muovimatto. Se vessan viemäri, siis se mistä ne kakat ja pissat periaatteessa poistuu, on kaiketi vuotanut jo kaksi ja puoli vuotta ilman että me ollaan tajuttu. Nyt vessa on käyttökiellossa ja odotellaan että saadaan asiansa osaava putkimies katsomaan mistä on kyse. Kädet on kyynärpäitä myöten ristissä että me puhutaan satasista eikä tonneista ja ettei välipohjassa oo ihan kauheesti sitä kakkalientä.

Vielä illalla tää ahdisti mua ihan kauheesti. Onneksi nyt uuden päivän valjettua sekin on taas asettunut mittasuhteisiinsa... se on kuitenkin vain vesivahinko ja jos se olis ihan hirvittävän mittava sellainen, niin kai se vesi olis meillä tässä vaiheessa jo alakerrassa asti.

M lähti kouluun, pojat on räkäisiä ja istuu tässä vieressä tekemässä hienomotoriikan harjoituksia – laittaa rahaa säästöpossuun... mä muuten pesin ne kolikot ensin, hullu kun olen.


2 kommenttia:

 1. Olipa ikävä yllätys vessassa. Toivottavasti ei ole iso tuho.

  Kiva hienomotoriikkaharjoitus pojilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuho osoittautui onneksi pieneksi ja helposti korjattavaksi.

   Musta tossa harkassa parasta on se että lapset tykkää ja jaksaa tehdä sitä, paitsi K joka nyt ei kauheesti jaksa mitään näperrellä :)

   Poista

Kokeillaan miten tää kommentointi sujuu näin... Kerro mitä mietit. Jos et halua rekisteröityä, olet tervetullut laittamaan mulle sähköpostia tahdonasiat@gmail.com, tai kommentoimaan Facebookin kautta.